מכון פיזיותרפיה פרטי
אם יש לך מחלה או פציעה שמשפיעה על יכולתך לנוע או לבצע משימות יומיומיות, ייתכן שהרופא שלך הפנה אותך לטיפול פיזיותרפיה כדי להחזיר אותך לתפקוד. מכון לפיזיותרפיה עובד עם מטופלים כדי לעזור להם לנהל את הכאב שלהם, לשפר את שיווי המשקל שלהם, לשפר את יכולת הניידות והתפקוד המוטורי שלהם.
רוב האנשים בשלב זה או אחר במהלך חייהם יעברו טיפול פיזיותרפיה. ייתכן שהופנית לטיפול פיזיותרפיה לאחר תאונת דרכים, לאחר ניתוח, או לטיפול בכאבי גב תחתון. פיזיותרפיסטים עובדים עם מטופלים עם קשת רחבה של מצבים, כאבים, מגבלות ובשלבים שונים של שיקום.
- מכון פיזיותרפיה- מה זה?
- איזה סוגי מכונים פיזיותרפיה יש?
- מה יש במכוני פיזיותרפיה?
- האם בכל מכון פיזיותרפיה מקבלים פיזיותרפיה פרטית?
- איך אפשר למצוא מכוני פיזיותרפיה פרטיים מומלצים?
- 5 טיפים למציאת פיזיותרפיסט פרטי
מכון פיזיותרפיה פרטי – מה זה?
פיזיותרפיה היא מקצוע בריאות מבוסס מדע המקדם החלמה ממחלה, פציעה או מוגבלות. מטרתו להחזיר את התנועה והיכולת התפקודית שלך. במכון, פיזיותרפיסט עובד עם מטופלים על מנת לפתח תוכניות מותאמות אישית שנועדו לשחזר ככל האפשר את היכולת התפקודית והתנועה שלך. הם מאומנים לעזור למטופלים בכל שלבי החיים – מתינוקות ועד הגיל השלישי– שתפקודם ותנועתם נפגעו.
פיזיותרפיסטים במכון משיגים זאת על ידי שימוש במגוון שיטות:
- תרגילים המבוצעים על ידך
- עיסוי שרירים
- מכשירי גירוי שרירים
- מניפולציות מפרקיות
- הדרכה לפעילויות אורח חיים מסוימות כמו הליכה, יציבה וכו’.
- מתיחת שרירים
פיזיותרפיה נוקטת בגישה הוליסטית (כל הגוף), ומתייחסת לא רק להיבטים הפיזיים של רווחתך, אלא גם לרווחה הרגשית, הפסיכולוגית והחברתית שלך. הם עובדים בכל שלבי שירותי הבריאות, כולל מניעה, חינוך, התערבות, שיקום וטיפול. המטרה של מכוני פיזיותרפיה היא לשפר את איכות החיים שלך.
איזה סוגי מכוני פיזיותרפיה פרטיים יש?
יש מגוון של מכוני פיזיותרפיה. הם יכולים להיות מכונים המתמחים בטיפולים בשיטת מגע של המטפל על גופך או מכונים שדוגלים בשימוש באמצעים טכנולוגיים כמו גירוי חשמלי, מכשירי אולטרה-סאונד טיפולי, מכשירי ביופידבק וכדומה. כמובן שיש מכונים המשלבים משני העולמות. בנוסף, יש מכונים המתמחים באוכלוסיות מסויימות כמו תינוקות, ילדים, מכון פיזיותרפיה לפציעת ספורט, בעיות רפואיות מולדות או נרכשות, מוגבלויות פיזיות שונות, מכוני שיקום ומכונים לגיל השלישי.
מה יש במרפאת פיזיותרפיה?
פיזיותרפיסט במכון יתחיל בבדיקות אבחנה כדי למקד את הבעיה ולבנות תוכנית טיפול. לאחר מכן הוא ישתמש בידע מקצועי ומבוסס מחקרי כדי לבחור בטכניקות המתאימות עבורך. פיזיותרפיסטים משתמשים בטכניקות ידניות שונות כמו מניפולציות, מוביליזציות ועיסויים במגוון של גישות טיפוליות. בנוסף, במכון פיזיותרפיה יוכלו להשתמש באמצעים נוספים:
- תרמותרפיה – אמצעי חימום וקירור כמו כרית חימום, אמבטיית פאראפין, קרח ומכשירי אולטרסאונד.
- אמצעים טכנולוגיים – גלים קצרים, גירויים חשמליים וכו’.
- מכשירי כושר – לתרגול סיבולת וכוח של קבוצות שרירים ומערכת לב-ריאה.
כמובן שמעבר לכך, בכל מכון תהיה מיטת טיפול עם סדינים שמחולפים או גליל נייר לשמירה על הגיינה בין מטופלים, סרט מדידה, מד זווית הנקרא “גוניומטר” כדי לבדוק טווחי תנועה והשתפרות שלהם, “פיתה” לתרגול יציבות ושיווי משקל, גומיות באורכים והתנגדויות שונות, משקולות ועוד מגוון כלים לשמירה על עניין, גיוון וכיף במהלך הטיפולים והתרגולים.
האם בכל מכון לפיזיותרפיה מקבלים פיזיותרפיה פרטית?
בקצרה, לא.
יש מרפאות פיזיותרפיה של קופות החולים השונות. הבעיה איתן לרוב היא ההמתנה הארוכה היכולה להימשך בין חודשיים לארבעה חודשים.
למה כדאי ללכת למכון פיזיותרפיה פרטי?
משום שתקבל טיפול ארוך יותר – פי 2 מאשר בקופת חולים ציבורית. בקופת חולים יש לחץ זמן ותורי המתנה ארוכים לעומת מרפאת פיזיותרפיה פרטי שיוכל לקבל אותך מהיום למחר. בנוסף, תוכל להשאר בקשר בין הטיפולים עם הפיזיותרפיסט ולשוחח איתו על שיפור, החמרה או מצב של ‘תקיעות’ מבחינת הטיפול או הסימפטומים.
איך אפשר למצוא קליניקה לפיזיותרפיה פרטית מומלץ?
בחירת פיזיותרפיסט שיטפל בך בכל מצב היא לא קשה במיוחד אך יכולה לקחת זמן כשעושים את ההשוואות בשביל למצוא את ההתאמה הטובה ביותר עבורך ועבור הבעיה שלך.
כמו בכל מקצועות הבריאות האחרים, לפיזיותרפיה יש מספר תחומי התמחות שונים. המטפלים עצמם צריכים להיות בעלי השכלה מספקת ורשומים במשרד הבריאות כדי לתת טיפולי פיזיותרפיה. לכן, כדי למצוא איזה פיזיותרפיסט יכול לספק לך את הטיפול שאתה צריך דורש יותר מאשר חיפוש מהיר בגוגל.
בפיזיוקליק תוכלו למצוא מכוני פיזיותרפיה פרטיים מומלצים, שעוברים סינון מקצועי ע”י פיזיותרפיסטים בכירים (סינון הכשרה מתאימה, ניסיון והמלצות מטופלים קודמים). הטיפול מותאם למטופל ולא מוכתב לאילוצי מערכת או קופת חולים עם פיזיותרפיסטים שממש משקיעים זמן, מקצועיות ואיכפתיות. יש מאות קליניקות לפיזיותרפיה בארץ, אבל כאן אנחנו מקפידים שיהיו פיזיותרפיסטים ש:
- אכפתיים והופכים עולמות להוביל לשיפור
- קיבלו דירוג גבוה ממטופלים קודמים
- בעלי ניסיון ומקצועיות מוכחים לטיפול פיזיותרפיה
5 טיפים למציאת מכון פיזיותרפיה פרטי מומלץ:
- הכשרה: בדיוק כמו כל איש מקצוע בתחום הבריאות, הם מחויבים על פי חוק לסיים תואר במוסד חינוכי מאושר, ולהיות רשומים במשרד הבריאות.
- תחום המומחיות הרלוונטי עבורך: עליך לפנות לפיזיותרפיסט עם ההסמכה הרלוונטית לבעיה הספציפית שלך. לכן, אם יש לך גב כאוב, פנה למישהו שמתמחה במצבי שרירי-עצב-שלד. אם אתה מתאושש מניתוח לב, פנה למומחה בפיזיותרפיה קרדיווסקולרית.
- מיקום: מיקום הוא משהו שצריך לקחת בחשבון, במיוחד כאשר הפציעה או המצב שיש לטפל בו הם כרוניים. נהיגה למרחקים ארוכים אינה נעימה כשיש לך כאב או לאחר ניתוח. בחרו קליניקה לפיזיותרפיה הנמצאת בקרבת מגורייך או שלא קשה להגיע אליה ושיש לה גישה נוחה (רמפות לכסא גלגלים).
- שיטות הטיפול: אף על פי שאתה לא בהכרח יודע מראש מהי שיטת הטיפול המתאימה לך, ייתכן שיש לך העדפה לסוג טיפול. באופן מסורתי, פיזיותרפיסטים משתמשים בטכניקות כמו תנועה ועיסוי, אבל יש היום מגוון רחב יותר בשימוש. אלה כוללים דיקור, רפלקסולוגיה, הידרותרפיה ושיאצו. מכונים רבים מציעים מגוון של שיטות טיפול.
- זמינות: אולי השיקול החשוב ביותר ברשימה הזו היא האם יש תורים זמינים למכון. כשאתה סובל מכאבים, ‘רשימת המתנה’ היא הדבר האחרון שאתה רוצה לשמוע. חשוב לקבל טיפול מהר ככל האפשר. מכוני פיזיותרפיה פרטיים יכולים להציע טיפול מעולה ועם זמינות תורים גדולה יותר.
רוצה למצוא עכשיו את הפיזיותרפיסט הנכון בשבילך?
כל הפיזיותרפיסטים אצלנו עוברים סינון גבוה:
- רק מומלצי משרד הבריאות בעלי רישיון משרד הבריאות
- בעלי ביטוח מוסדר
- עברו בדיקה וסינון שיש להם הכשרה וגם ניסיון מתאימים
- קיבלו חוות דעת גבוהות של מטופלים קודמים שלהם
- עוברים המשך מעקב ופיקוח על פידבק מהמטופלים שלהם
- פיקוח צמוד של פיזיותרפיסטית בכירה!
אולי יעניין אותך גם…