fbpx

?כמה יִּשְׂרְאֵלִים עוֹסְקִים בִּפְעִילוּת גּוּפָנִית 🏃‍♂️🏋️‍♀️

פיזיותרפיסטים פרטיים בפיקוח

יותֵר מִמַּחֲצִית הַיִּשְׂרְאֵלִים עוֹסְקִים בִּפְעִילוּת גּוּפָנִית 🏃‍♂️🏋️‍♀️

סקר הלמ”ס: כ-3.4 מיליון איש בישראל עוסקים בפעילות גופנית קבועה | גברים, חילונים, יהודים, צעירים ובעלי הכנסה גבוהה מובילים בקטגוריית פעילות גופנית מאומצת

 

1. מגמות פעילות גופנית בישראל: נתונים מפתיעים מסקר הלמ”ס 2023

2. פערים בפעילות גופנית: השוואה בין קבוצות אוכלוסייה בישראל

3. פעילות גופנית מאומצת vs. מתונה: מה מעדיפים הישראלים?

4. הקשר בין פעילות גופנית, השכלה והכנסה בישראל

5. איכות חיים ובריאות: ההשפעה החיובית של פעילות גופנית

6. ערים מובילות בפעילות גופנית: היכן הישראלים הכי אקטיביים?

 

יותר ממחצית (55%) מהאוכלוסיה הבוגרת בישראל עוסקים בפעילות גופנית באופן קבוע. מדובר בכ-3.4 מיליון איש, ש-36% מהם מתאמנים בתדירות של לפחות שלוש פעמים בשבוע. 40% מהאוכלוסיה עומדים בהמלצות ארגון הבריאות העולמי לפעילות גופנית, המתבטאות ב-75 דקות של פעילות מאומצת או 150 דקות של פעילות מתונה בשבוע.

הנתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ביום ה’ האחרון מספקים נתונים חדשים על פעילות גופנית בישראל, המבוססים על הסקר החברתי לשנת 2023. הסקר, שנערך בקרב 6,474 משתתפים המייצגים כ-6.2 מיליון תושבים בני 20 ומעלה, מספק תמונה מקיפה על הרגלי הפעילות הגופנית של הישראלים.
הסקר מצביע על פערים משמעותיים בין קבוצות אוכלוסיה שונות. יהודים נוטים לעסוק בפעילות גופנית יותר מערבים, חילונים יותר מחרדים ודתיים, ובעלי הכנסה גבוהה יותר מבעלי הכנסה נמוכה. בעלי תעודה אקדמית מתאמנים בשיעור גבוה יותר (67%) לעומת אלה שאינם אקדמאים (48%). לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין גברים לנשים ובין קבוצות הגיל השונות שנבחנו.
📷
22% מהאוכלוסיה (כ-1.4 מיליון איש) עוסקים בפעילות גופנית מאומצת, כאשר גברים, חילונים, יהודים, צעירים ובעלי הכנסה גבוהה מובילים בקטגוריה זו. 6.3% עוסקים בפעילות גופנית מאומצת פעם או פעמיים בשבוע, ו-16% לפחות שלוש פעמים בשבוע. 21% (כ-1.3 מיליון איש) עוסקים בפעילות גופנית מאומצת יותר מ-75 דקות בשבוע.
30% (כ-1.9 מיליון איש) עוסקים בפעילות גופנית מתונה, עם העדפה לפעילות זו בקרב יהודים, בעלי הכנסה גבוהה ומבוגרים. 10.5% מהאוכלוסיה עוסקים בפעילויות כמו יוגה, פילאטיס או תרגילי גמישות, עם העדפה ברורה לפעילויות אלו בקרב נשים (16% לעומת 5% בקרב גברים) ואקדמאים (16% לעומת 7.6% בקרב לא אקדמאים).
מבחינת תדירות ומשך הפעילות, 36% מתאמנים לפחות שלוש פעמים בשבוע ו-36% מקדישים יותר משעתיים וחצי בשבוע לפעילות גופנית. הסקר מצביע על העדפה לפעילות עצמאית על פני מסגרות מאורגנות, כאשר נשים נוטות יותר למסגרות מאורגנות בהשוואה לגברים.
הנתונים מדגישים את הקשר בין פעילות גופנית למשקל גוף. אנשים בעלי משקל תקין נוטים לעסוק בפעילות גופנית בתדירות גבוהה יותר ולמשך זמן ארוך יותר מאשר אנשים במצב של תת משקל, עודף משקל או השמנה. 32% מבעלי משקל עודף ו-39% מהסובלים מהשמנה דיווחו כי הם עושים דיאטה.
בין הערים הגדולות, הרצליה (78%), תל אביב-יפו (72%) ומודיעין-מכבים-רעות (70%) מובילות באחוזי העוסקים בפעילות גופנית.
📷
הסקר מצביע על קשר חיובי בין פעילות גופנית לבין מדדי איכות חיים שונים. למשל, 92% מהעוסקים בפעילות גופנית מדווחים על מצב בריאות טוב או טוב מאוד, לעומת 76% מאלה שאינם עוסקים בפעילות גופנית. כמו כן, 93% מהעוסקים בפעילות גופנית מרוצים מחייהם, לעומת 86% מאלה שאינם עוסקים בפעילות גופנית.
הסקר מציין כי לא נמצאו הבדלים משמעותיים בשיעורי העוסקים בפעילות גופנית בין השנים שנבחנו (2010, 2017, 2023), מה שמצביע על יציבות בדפוסי הפעילות הגופנית לאורך זמן.
פיזיותרפיסטים פרטיים פיקוח
All reactions:

You and 5 others

שְׁבָרִים בְּגִיל הַשְּׁלִישִׁי- מָה טֶרֶם עָשִׂיתָ לְמִנִּיעָה

לקבלת המלצות אישיות לפעילות גופנית מאחד ה פיזיותרפיסטים מומחים בתחום אנא צרו קשר בטלפון 0542604031 

אם לא תפנה זמן לבריאות שלך, תאלץ לפנות זמן למחלה שלך

שְׁבָרִים בְּגִיל הַשְּׁלִישִׁי- מָה טֶרֶם עָשִׂיתָ לְמִנִּיעָה

כל הפיזיותרפיסטים אצלנו עוברים סינון גבוה:

  1. רק מומלצי משרד הבריאות בעלי רישיון משרד הבריאות
  2. בעלי ביטוח מוסדר
  3. עברו בדיקה וסינון שיש להם הכשרה וגם ניסיון מתאימים
  4. קיבלו חוות דעת גבוהות של מטופלים קודמים שלהם
  5. עוברים המשך מעקב ופיקוח על פידבק מהמטופלים שלהם
  6. פיקוח צמוד של פיזיותרפיסטית בכירה!

אולי יעניין אותך גם…

מעניין? מועיל? שתפו את הפוסט ותעזרו למישהו

דילוג לתוכן